Onderwerp zoeken

Elke scriptie begint met het zoeken van een onderwerp. Het onderzoeksonderwerp in het hbo wordt bijna altijd bepaald door de organisatie waar je gaat afstuderen. Van wo-studenten wordt juist verwacht om zelf met een onderwerp te komen. De zoektocht begint dan wel vaak anders, de moeilijkheden die studenten onderweg tegenkomen zijn vaak hetzelfde.

Had je al een onderwerp in je hoofd, maar keurt je begeleider het steeds af? Is het te breed en moet je het onderwerp meer afbakenen of juist te smal? En hoe weet je of het onderwerp niet te complex of juist te simpel is? Of heb je na uren in de bieb, sparren met medestudenten of gesprekken met je opdrachtgever in je afstudeerorganisatie nog geen geschikt onderwerp gevonden?

Of je nu een hbo- of wo-opleiding volgt, belangrijk is om eerst de eisen van je opleiding na te gaan. Elke opleiding stelt specifieke eisen, waarop je scriptie op het einde beoordeeld wordt. Bij Topthesis denken we met je mee om te komen tot een onderwerp dat jouw interesse heeft en goedgekeurd wordt door school.

Ga naar: