Voor je een regel schrijft, beantwoord de vraag, ‘Wat wil ik vertellen?’ Schrijven is als praten. Laat je woorden spreken

DR Marije Plomp

Elke keer als ik als scriptiebegeleider een eerste versie van een onderzoeksopzet of scriptie voor me krijg, lees is tussen de regels de mentale worsteling van de student. Dát is wat mij inspireert om studenten te begeleiden. Want schrijven hoeft geen strijd te zijn. Ik help je met het afbakenen van je onderzoek, het aanscherpen van je deelonderzoeksvragen en laat zien hoe je structuur kan aanbrengen in je plan van aanpak of scriptie. Zo krijg jij meer grip op je werk en ruimte in je hoofd voor andere mooie dingen in het leven.

Marije is afgestudeerd en gepromoveerd als cultureel analist met als specialisatie tekst en literatuur uit Zuidoost-Azië. Zij heeft voor universiteiten en onderzoeksorganisaties gewerkt in verschillende functies, waaronder die van docent. Enkele jaren geleden maakte ze de overstap naar marketing- en wetenschapscommunicatie. Nu werkt zij als zelfstandig communicatieadviseur en tekstschrijver, en voor TopThesis als scriptiebegeleider.