Statistiek moeilijk? Samen komen we er uit altijd!

DR Herman Belgraver

Herman heeft een achtergrond in bedrijfskunde, heeft zijn Master of Science graad in (internationaal) strategisch management behaald aan de Rotterdam School of Management, Erasmus Universiteit , en zijn Doctor of Philosophy graad behaald aan de Queen’s University of Belfast. Hij adviseert HBO en WO studenten in zowel de structurele als in de inhoudelijke aspecten van het scriptieonderzoek. Zijn specialisaties zijn bedrijfskunde, marketing, finance en gerelateerde studies zoals media en entertainment management (MEM) en commerciële economie. Herman heeft veel ervaring met statistische data analyse met behulp van SPSS.

Herman is een toegewijde scriptiebegeleider en kan hbo en universitaire studenten adviseren over zaken zoals de probleemanalyse, een duidelijke structuur, het theoretisch kader, hoe het veldonderzoek kan worden aangepakt en de methodologische verantwoording daarvan, en natuurlijk het sluitstuk van een scriptie: de conclusie en aanbevelingen. Inmiddels heeft Herman al vele studenten succesvol naar de eindstreep begeleid.

Herman is nieuwsgierig, betrokken en toegewijd, hij is hierdoor altijd op zoek naar de kern van het verhaal dat de student met zijn/haar scriptie wilt vertellen. Deze eigenschappen helpen niet alleen bij de scheiding van de hoofdzaken van de bijzaken, maar ook om ervoor te zorgen dat de student niet de moed laat zakken als het even tegenzit. Hij gebruikt zijn ervaring en vaardigheden om de student te adviseren in zijn/haar keuzes gedurende het scriptietraject. Zeker als de student even “vastzit” met zijn/haar verhaal of argumentatie kan een brainstormsessie de student helpen om “het probleem” net even van een andere kant te bekijken.